© BELGA

Stevige domper voor Biniam Girmay! Eritreeër moet kruis maken over WK na crash in Clásica San Sebastián

Intermarché Circus Wanty laat via een persbericht weten dat Biniam Girmay niet aan de start zal staan op het WK. Girmay viel zaterdag in de geneutraliseerde zone van de Classica San Sebastian.

Lore De Boeck

De Eritreeër Biniam Girmay zal zondag niet deelnemen aan het WK. Hij heeft nog te veel last van zijn val in San Sebastián, waar hij verschillende kneuzingen opliep. “Ik ben heel teleurgesteld dat ik moet afzeggen voor het wereldkampioenschap, want dat was mijn grootste doel sinds deze winter. Ik had een goed gevoel na de Tour de France, maar ik heb te veel pijn door mijn val in de Clasica San Sebastián waardoor ik mijn kansen op het WK niet kan verdedigen,” aldus de vicewereldkampioen bij de beloften in Leuven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er waren al problemen voor Girmay in de aanloop naar het WK. De visumaanvraag van Girmay en nog aantal andere Eritrese renners werd geweigerd, waardoor de weg naar Glasgow sowieso niet simpel zou zijn. Het is dus nog maar de vraag of zijn ploegmaats wel zullen kunnen deelnemen zondag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen