Konstantinos Netos en zijn mama in hun nieuwe koffiebar.© Patrick De Roo

Nieuwe koffiebar in Groendalstraat: “We brengen de Griekse cultuur naar Antwerpen”

Antwerpen -

De Groendalstraat in hartje Antwerpen krijgt er een nieuwe koffiebar bij. Wie houdt van een frappe en huisbereide gebakjes met feta is bij Grieks koffiehuis Triliza aan het juiste adres. “Wij willen de Griekse cultuur graag naar Antwerpen brengen”, vertelt uitbater Konstantinos Netos (24).

Achter de toonbank zijn moeder en zoon druk in de weer: “Kaliméra!”, roepen ze wanneer we binnenwandelen wat goedemorgen betekent in het Grieks. Koffiebar Triliza is een echte familiezaak waar een gemoedelijke sfeer hangt. De geur van koffie en gebak doet onze maag grommen. “We verkopen typisch Griekse dranken”, vertelt Konstantinos. “Denk maar aan een lekker fris frappe in de zomer of een van onze gebakjes met allerlei lekkers in. Elke ochtend bakken we alles vers van de koekjes tot bladerdeeghapjes.”

Koffiebar Triliza in de Groendalstraat.© Patrick De Roo

Op het interieur van de zaak is Netos zeer trots. Samen met zijn vader renoveerde hij de zaak volledig zelf. “Wat voor mij belangrijk was, is dat het hier exact lijkt op thuis. Dezelfde kleuren als mijn huis in Griekenland en de gezelligheid. Drie jaar geleden verhuisde ik naar België na mijn legerdienst. Ik werkte daarvoor ook in de horeca, maar droomde altijd al van een eigen zaak.”

Konstantinos Netos en zijn mama in hun nieuwe koffiebar.© Patrick De Roo

Konstantinos vernoemt zijn zaak naar een gezelschapsspel. “Triliza is een spelletje dat ik als kind enorm graag speelde. In België is het eerder bekend als OXO. Het klinkt leuk en is ook gemakkelijk uit te spreken.” En dat is niet onbelangrijk, want niet elke Antwerpenaar is bekend met de Griekse cultuur. “We kregen al veel klanten over de vloeren die onze menu niet kennen. Altijd leuk als ze dan nieuwe dingen kunnen ontdekken en ze vonden het allemaal lekker”, lacht Konstantinos. (bekn)

Koffiehuis Triliza, Groendalstraat 19, Antwerpen, ma-za 10-18u.

Koffiebar Triliza in de Groendalstraat.© Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners