Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Deze vier topfilms zie je vanavond gratis op tv

Deze vier topfilms zie je vanavond gratis op tv

Op zaterdag halen de Vlaamse tv-zenders blockbusters en andere topfilms van onder het stof. Dat is vanavond niet anders. Ideaal om de digicorder te programmeren. Dit zijn onze tv-tips. Bekijk onze volledige tv-gids.

1. Life of Pi

Pi Patel is een 16-jarige Indiase jongen wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie verhuist wordt de hele dierentuin ingescheept. Het schip vergaat echter en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra, een orang-oetan en een Bengaalse tijger.

Onder andere Alfonso Cuarón ('Gravity') beet zijn tanden stuk op het onverfilmbaar geachte boek van Yann Martel. Ang Lee ('Brokeback Mountain') liet zich echter niet kisten en leverde in 2012 zijn verfilming af. Daarvoor werd hij beloond met een Oscar voor beste regie. De visuele effecten zijn werkelijk oogverblindend, maar de spirituele thema's uit het boek blijven vrij oppervlakkig.
Om 20.35 uur op Q2

2. Mission: Impossible - Rogue Nation

Ethan Hunt en zijn team moeten het opnemen tegen The Syndicate, een criminele organisatie van goed opgeleide special agents. Deze speciaal getrainde agenten plegen terroristische aanslagen om de macht over de wereld in handen te krijgen.

Regisseur Christopher McQuarrie had al eerder met Cruise samengewerkt voor 'Jack Reacher' en werd door de superster zelf voorgedragen aan de studiobonzen. Het resultaat is een zeer strakke actiefilm waarin Cruise zoals vanouds zijn eigen stunts doet. Hij krijgt ook fantastisch weerwerk van Rebecca Ferguson, die schittert als de mysterieuze spionne Ilsa Faust.
Om 20.35 uur op VTM

3. Source Code

Colter Stevens wordt wakker in een trein op weg naar Chicago. Hoewel zijn medepassagiers hem lijken te kennen, heeft hij geen idee waar of wie hij is. Het laatste wat hij zich kan herinneren, is een helikoptermissie in Afghanistan.

Regisseur Duncan Jones, tevens de zoon van wijlen David Bowie, leverde in 2009 zijn debuutfilm 'Moon' af. Deze subtiele en intrigerende sf-film wist heel wat indruk te maken en al snel had Jones zijn projecten voor het uitkiezen. Hij koos om een scenario van Ben Ripley te regisseren en het resultaat was deze 'Source Code'. Die is heel wat minder scherp dan 'Moon', maar weet wel te onderhouden.
Om 21.25 uur op Eén

4. Next to Her

De 27-jarige Chelli woont samen met haar jongere zus Gabby, die een zware mentale en motorische handicap heeft. Door de zorg voor haar zus heeft Chelli nauwelijks ruimte voor sociale contacten, ze laat haar zus enkel alleen als ze gaat werken.

Liron Ben-Shlush, die de hoofdrol speelt, is de echtgenote van regisseur Asaf Korman en baseerde het scenario van dit drama op haar eigen leven. Haar doorleefde acteerprestatie komt dan ook grotendeels voort uit haar persoonlijke ervaringen.
Om 22.30 uur op Canvas