© Belga

1 / 3
thumbnail: null

Lierse scoort twee keer maar verliest toch in eigen huis van Waasland-Beveren

Lierse heeft de derde nederlaag op rij geleden in Play-off 2. De Pallieters gingen in eigen huis met 2-3 ten onder tegen Waasland-Beveren. In de tweede helft vielen vier doelpunten, waarvan drie op acht minuten. De Waaslanders komen in de stand van groep A zo naast Lierse, op de voorlaatste plaats.

joro

SK Lierse

W.-Beveren

Waasland-Beveren stond er met nul punten en negen tegendoelpunten na drie speeldagen slecht voor. Ook op bezoek bij Lierse kwamen de Waaslanders in het wedstrijdbegin amper aan voetballen toe. Lierse was baas en kwam via goalgetter Manuel Benson op voorsprong .

Waasland-Beveren kwam sterker uit de kleedkamer en Ibrahima Seck hing na vijf minuten in de tweede helft de bordjes gelijk. De bezoekers wonnen zienderogen vertrouwen. Via Aleksandar Boljevic gingen de Waaslanders op en over Lierse.

Waasland-goalie Goblet, die ook al bij het eerste tegendoelpunt niet helemaal vrijuit ging, kwam roekeloos uit met een strafschop tot gevolg. Anas Tahiri twijfelde niet en bracht Lierse langszij een kwartier voor tijd. De vreugde was echter van korte duur. Twee minuten later zorgde Zinho Gano (76.), na geklungel achterin bij Lierse, voor de tweede keer voor een voorsprong van de Waaslanders. Een slotoffensief leverde Lierse niets meer op,