Sanne van Bocxlaer getuigt over een nieuwe soort scam.
Volledig scherm
PREMIUM
Sanne van Bocxlaer getuigt over een nieuwe soort scam. © ID/ Kris Van Exel / ID/ Kris Van Exel

Sanne en Marko getuigen over oplichtende ‘huurmoordenaar’: “Je leven is in gevaar, betaal 4.500 euro, of ik moet je vermoorden”

“Het spijt me zeer voor je. Mijn plicht is om je te doden. En ik moet het doen, want ik ben er al voor betaald.” Safeonweb heeft vandaag meer dan 330 meldingen binnengekregen over een mail waarin een oplichter zich voordoet als huurmoordenaar en mensen op een zeer agressieve toon bedreigt om geld over te schrijven. “Het komt heel bedreigend over. Ik ben er echt al de hele dag niet goed van.”

26 reacties

  • Roger Poot

    9 maanden geleden
    Ik lach daar gewoon mee en dan deleten.
  • Gert Destoop

    9 maanden geleden
    Negeren. Melden aan Safeonweb. Meer kun je niet doen. Maar het is eng. Ooit heb ik mijn Hotmail account gewijzigd omdat ik te veel spam begon te krijgen, inclusief zo'n mail als deze. Leuk als die aan websites gekoppeld is (bv. Facebook). Krijg je instellingen op die sites weer eens in orde. Waarom bestaan mensen als dit?
  • Evan De Jongh

    9 maanden geleden
    Overheid kan hier niks tegen doen want worden niet vanuit België verstuurd, meestal vanuit Rusland of Afrikaanse landen, en je moet niet twijfelen de overheden daar zijn ervan op de hoogte en delen meestal mee in de winst van mensen die toch betalen. Het enige wat België kan doen is vriendelijk aan een overheid van dat bepaalde land vragen om een onderzoek te starten, wat meestal ook tot niets dient.
  • Eric Allary

    9 maanden geleden
    Ik heb deze mail ook gehad en gemeld bij de politie en die zei mij dat ze daar niets aan kunnen doen
  • Daniel Plas

    9 maanden geleden
    Deleten, onmiddellijk. Ik hoop dat de verzender zijn verdiende straf krijgt.