© Twitter

© Roel Caluwé

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Goal van Pietermaat voldoende voor zege tegen Coxyde

Beerschot Wilrijk heeft op de voorlaatste speeldag in de reguliere competitie van de eerste amateurreeks gewonnen op bezoek bij Coxyde. Een goal van Tom Pietermaat na veertien minuten was voldoende om te volle buit te pakken. Beerschot Wilrijk, dat al een tijdje zeker van de promotie, blijft autoritair aan de leiding. Volgend weekend spelen de Mannekes in eigen huis de laatste wedstrijd voor de play-offs tegen Oudenaarde.

joro, Roel Caluwé

De aanvangsfase was paarswit getint. Fessou Placca krulde de bal al na enkele minuten richting de verste paal. Ampe tikte met de vingertoppen nog net in hoekschop. De kustploeg was gewaarschuwd en zag niet veel later hoe Tom Pietermaat, de Kielse stofzuiger, net voor het kwartier zijn eerste competitiedoelpunt maakte. Via een gelukje kwam hij in balbezit, maar bij de afwerking liet hij een nochtans sterk keepende doelman Stijn Ampe kansloos.

Halfweg de eerste helft haalde Jimmy De Jonghe zijn linker boven: via Ampe en de lat ging de bal over. De dubbele voorsprong zou verdiend zijn, maar viel niet meer. Ook toen Placca de kruising viseerde, had Ampe een schitterende zweefsprong in huis.En KVV Coxyde? Dat probeerde het Kielse uitvoetballen te beletten door vroeg te storen, maar invallersdoelman Steelant op de proef stellen zat er niet in.

Tweede helft

De bezoekers startten in de tweede helft met de turbo aan om de geruststellende 0-2-voorsprong op het scorebord te krijgen. Tussen minuut 46 en 56 leverde dat drie dotten van kansen op. De grootste was voor Mo Messoudi maar hij vergat op de counter de mee opgerukte Pietermaat aan te spelen en trapte zelfzuchtig over. Fessou Placca trapte onbesuisd naast en Jaric Schaessens plaatste een teruglegger van Maes op de lat.

Daarmee hadden we ook alles gehad: Beerschot etaleerde technisch meesterschap. De score uitdiepen zat er echter niet meer in. Coxyde gaf in een faire wedstrijd wel het beste van zichzelf, maar kwam zelfs niet tot die ene kans. De supporters hielden zich warm met het zingen van zeemansliederen en kunnen zich voorbereiden op de komst van Oudenaarde. Volgende week op het Kiel!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Herbeleef de wedstrijd hier:

 

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners