Belga/Thinkstock / Pluimers Isolatie
Volledig scherm
© Belga/Thinkstock / Pluimers Isolatie

Spouwmuur isoleren? Eerst checken of er vleermuizen wonen, zegt de Raad van State in Nederland

In de klimaatstrijd moeten we massaal onze huizen isoleren. Bij onze noorderburen is dat niet anders. Nu stelt de Nederlandse Raad van State dat er eerst onderzocht moet worden of er geen vleermuizen wonen. Die zijn namelijk door Europa beschermd, ook bij ons. “Dit vraagt een ingrijpende aanpassing in de werkwijze van bedrijven, die zich toeleggen op de na-isolatie van spouwmuren”, stelt de Raad in deze zaak die begon met ... een reclamefoldertje.

7 reacties

  • Guy De Vos

    9 maanden geleden
    De Raad Van State, als je dit hoort zou je er respect moeten voor hebben, maar als je deze uitspraak leest zou je moeten denken welke bende onnozelaars hierachter schuil gaat.
  • WILMA ULRIX

    9 maanden geleden
    Dan zullen er geen spouwmuren meer worden geisoleerd! Goed voor het klimaat.
  • Johan Snauwaert

    9 maanden geleden
    Het is niet de eerste keer dat een klein diertje de oorzaak is om werken te doen of gaat de dierenbeweging de extra kosten betalen en kunnen die vleermuizen wel verplaatst worden
  • Ives Ameel

    9 maanden geleden
    Allemaal goed en wel maar die muren volspuiten zodat er geen ventilatie meer is ik weet het niet, maar ik zou dat voor geen haar betrouwen, eerst wat energie uitsparen en achteraf bakken geld moeten uitgeven om vochtproblemen op te lossen.
  • Dany Herman

    9 maanden geleden
    Nog iets om extra geld uit onze zakken te halen, best sleetjes dichten voor ze komen kijken