Zelensky / oud-kolonel en analist Roger Housen en Rusland-expert Laura Vansina (VUB).
Volledig scherm
PREMIUM
Zelensky / oud-kolonel en analist Roger Housen en Rusland-expert Laura Vansina (VUB). © AFP / Joel Hoylaerts / Photo News / RV

Wat als de Russen Zelensky zouden doden? “Het is niet ondenkbaar”

Wie volgt Oekraïens president Zelensky op als de Russen hem doden? Volgens Amerikaanse nieuwssite Politico werkte Kiev een gedetailleerd plan uit. Zelensky overleefde al een dozijn moordaanslagen sinds de start van de oorlog. Wat als de volgende poging wél lukt? En hoe realistisch is dat? We vroegen het aan oud-kolonel en analist Roger Housen en Rusland-expert Laura Vansina (VUB). “Hij is het meest kwetsbaar op Oekraïense bodem.”

28 reacties

  • Gijs Heslenfeld

    9 maanden geleden
    Groot gelijk Rudi Goossens
  • Marc Baeyens

    9 maanden geleden
    Als de Russen Zelensky zouden doden is het moment gekomen voor de NAVO om definitief in te grijpen en Rusland uit Oekraïne te zetten om die schurkenstaat te 'dePoetinizeren'.
  • André Van Laethem

    9 maanden geleden
    Hoe kan men hier op de kap van Zelensky zitten ? Moest hij er niet zijn had Putin al aan Polen gestaan. Wees maar zeker dat wit rusland een deel van Oekraine zou krijgen en putin het stuk dat strategisch belangrijk is. Een nucleaire oorlog is niet meer van deze tijd.
  • vangeel guido

    9 maanden geleden
    Ze wilde dit al de eerste van de drie dagen doen .Nu zijn die wodka drinkers al 580 dagen bezig ermee.
  • oswald billiet

    9 maanden geleden
    Wat als de Ukraïners Putin zouden doden. Dat is evenzeer denkbaar. Met een drone kom je er vlakbij, zowel de ene als de andere.