© TVO

Parket start onderzoek naar vader van Francis (16) die foto’s publiceerde van doodrijder van zijn zoon

Het parket van Oost-Vlaanderen start een onderzoek naar een vader die dinsdag de naam en foto’s vrijgaf van de man die zijn zoon vorig jaar dood reed. Dat bevestigt het parket donderdag.

nd
Bron: Belga

Exact een jaar geleden kwam de toen 16-jarige Francis om bij een verkeersongeval. De jongen reed met zijn fiets rond 22.15 uur op het fietspad van de brug over de E17. Plots werd hij aangereden door een auto. Een buurtbewoner hoorde een doffe klap en toen hij kwam kijken, zag hij de jongen, zijn fiets en een skateboard liggen. Hij verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten. Kort nadien gebeurde in Sint-Niklaas opnieuw een ongeval. Een man reed er met zijn wagen tegen een verlichtingspaal. De politie kon hem snel oppakken. Het ging om een toen 33-jarige man die onder invloed was van alcohol en cannabis.

LEES OOK. Francis (16) werd vorig jaar doodgereden, nu plaatst vader foto’s én naam van dader online: “Mijn leven is verpest, maar hij gaat gewoon verder”

Een jaar later maakte de vader van het slachtoffer nu de dader bekend via Facebook door middel van een affiche. Op de affiche die hij dinsdagnamiddag op zijn Facebookpagina postte, staat te lezen: ‘opgepast kindermoordenaar’ met daarbij enkele foto’s van de man die zijn zoon aanreed. Het gaat onder meer om een foto van een feestende man.

Het parket van Oost-Vlaanderen is nu op eigen initiatief een onderzoek gestart. Het parket onderzoekt of er inbreuken zijn gepleegd op de privacy-wetgeving.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER