© rr

Hevige vechtpartij in Merksem nadat wagen bewust is ingereden op groep: vier gewonden

Merksem -

In Merksem is woensdagavond een hevige vechtpartij ontstaan in de omgeving van het Kroonplein. De politie kon vier betrokkenen arresteren en overbrengen naar het cellencomplex. Het incident begon nadat een wagen was ingereden op een groepje mannen.

jtp, svw

De ophef ontstond omstreeks 21u. Een groepje mannen stond op het voetpad toen plots een wagen op hen inreed. Volgens onze informatie kenden alle betrokkenen elkaar, meer dan waarschijnlijk lag een eerder incident dan ook aan de basis van de ruzie. Er ontstond een hevige vechtpartij op straat, waarbij stokken gebruikt werden.

De politie kwam ter plaatse, maar de verdachten sloegen op de vlucht. “Onze ploegen konden de betrokkenen vatten in de omgeving, het viertal raakte gewond maar verkeert niet in levensgevaar. Een iemand liep steekwonden op, wellicht door het gebruik van scherpe voorwerpen”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

De verdachten werden opgepakt en naar het cellencomplex gebracht. De politie is een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden en context van het incident. Er wordt uitgegaan van wederzijdse slagen en verwondingen. Het Kroonplein was donderdagavond enige tijd afgesloten voor verder onderzoek door het gerechtelijk lab.

Naar aanleiding van deze vechtpartij herhaalt Merksems districtsraadslid Bavo De Mol (Open Vld) zijn vraag naar een vaste camera op het Kroonplein. “Merksem kreeg in 2019 camera’s rond de Bredabaan in Oud-Merksem”, zegt De Mol. “Dat is een goede zaak, maar we waarschuwden toen al voor een mogelijke verschuiving. Het Kroonplein is het mooiste plein van het district. We mogen niet toestaan dat amokmakers en bandieten de sfeer daar komen verpesten.”

In afwachting van zo’n camera moet er volgens De Mol verhoogd toezicht komen door de politie en een tijdelijke camera. (jtp, svw)

© rr

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen