Bank of England verhoogt rente tot hoogste niveau in vijftien jaar tijd

De Bank of England heeft de rente met 25 basispunten opgetrokken tot 5,25 procent, het hoogste niveau van de voorbije vijftien jaar. Andrew Bailey, gouverneur van de monetaire instelling, sluit niet uit dat er nog meer renteverhogingen zullen volgen.

Waarom is dit belangrijk?

Net zoals de Federal Reserve in de Verenigde Staten en de Europese Centrale Bank (ECB) in de eurozone verhoogt de Bank of England de rente om de hoge inflatie te bestrijden. In geen enkel G7-land was de inflatie in juni (op jaarbasis) hoger dan in het Verenigd Koninkrijk.

In het nieuws: De Bank of England verhoogt de rente met 25 basispunten.

  • Bij de voorgaande vergadering ging de voorkeur nog uit naar een verhoging met 50 basispunten. Van de negen bestuursleden van het beleidscomité stemden zes voor een verhoging van 25 basispunten. Twee leden wilden een verhoging van 50 basispunten en één wilde de rente ongemoeid laten.
  • Dat neemt niet weg dat er nog meer renteverhogingen aan de horizon lonken. De gouverneur van de Bank of England zei tijdens een t
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer