Hasselts stadsfestival PKP DWNTWN valt in het water: zondag afgelast, zaterdag verhuizen concerten naar binnen

PKP DWNTWN gaat niet door op zondag, vanwege het slechte weer. Dat laat de organisatie van Pukkelpop, die het Hasseltse stadsfestival organiseert, weten. De concerten op zaterdag gaan wél door, maar verhuizen naar verschillende binnenlocaties in de stad. 

De derde editie van PKP DWNTWN wordt afgeslankt door het slechte weer dat voorspeld wordt. De optredens en sportactiviteiten die zondag gepland staan, gaan niet door. En de zaterdagprogrammatie verhuist naar binnen. De organisatie van Pukkelpop en Stad Hasselt organiseren het stadsfestival, twee weken voor het eigenlijke festival in Kiewit. 

"De weersvoorspellingen zijn helaas niet wat ze moeten zijn", vertelt Frederik Luyten van Pukkelpop. "We hadden op zondag een zeer sportief programma met 3x3-basket, skateboarden en boulderen. Dat zijn allemaal activiteiten die moeilijk samengaan met regenweer. Je kan dan ook niet dezelfde sfeer garanderen. Alternatieven vinden was bovendien op zo'n korte termijn onmogelijk. Dan gelast je beter af. De veiligheid en het comfort van zowel bezoekers als artiesten gaat voor."

Zaterdag wordt indooreditie

De geplande concerten op zaterdag op Quartier Bleu vinden nu plaats in de indoor zone van Quartier Bleu, aan de parking Blauwe Boulevard en Delhaize. De optredens op het Van Veldekeplein verhuizen naar het café Cambrinus. En de dj's die op het Groenplein zouden draaien, verhuizen naar kunstencentrum Z33. "Normaal gezien is daar voldoende plaats om iedereen te ontvangen, rekening houdend met de artiesten en de bezoekersaantallen van vorig jaar", aldus Luyten. 

De geupdate line-up en planning van PKP DWNTWN vind je op de website van Stad Hasselt. 

Meest gelezen