Luc heeft na 110 sollicitatiebrieven opnieuw werk gevonden, op 140 km van zijn huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc heeft na 110 sollicitatiebrieven opnieuw werk gevonden, op 140 km van zijn huis. © ID/ James Arthur

Leeftijd is grootste bron van discriminatie op het werk. Luc (57) getuigt: “110 sollicitaties stuurde ik. Uiteindelijk nam ik werk aan op 140 km van huis”

“Niemand zei: ‘U bent te oud.’ Als ik al antwoord kreeg, bleek dat mijn profiel niet voldeed.” Maar nu uit onderzoek nog maar eens blijkt dat leeftijd de belangrijkste factor is voor discriminatie op de arbeidsmarkt, vertelt Luc Corremans (57) hoe moeilijk hij aan nog een nieuwe job raakte. Magda Duerinckx van Acerta geeft tips voor oudere sollicitanten. “Probeer niet te concurreren met de jeugd op het vlak van snelheid.”

38 reacties

  • Marc Formesyn

    2 maanden geleden
    Idd. op 60j gepoogd om ander werk te vinden . Altijd wel met een uitvlucht/ kluitje in het riet gestuurd. En men was niet beschaamd om mij zelfs tot 50km ver te laten rijden om dan afgescheept te worden .
  • Joachim Santermans

    9 maanden geleden
    Zelfde probleem hier bij mij: "foutief profiel" alhoewel mijn opleiding en ervaring perfect aansluit het hun "profiel vereisten"...dus leeftijd te hoog!
  • Wesley Kenis

    9 maanden geleden
    Ives ameel: zal in het tegendeel bewijzen: veel bedrijven die productie doen, werken nog met allelei techiniek en machines waarvan de meest noet een gehoor dhebben: wij draien nog op mainframe(niet meer onderwezen sinds 1980). Dus kom maar af let je jonge soort wznt ze willen die "oude rommel" niet meer leren en zij die het nog kunenn verdienen bakken vol geld.
  • Didier Verhofstede

    9 maanden geleden
    Doe maar eens mee met een vacature in je bedrijf als je boven de 50 bent. Altijd hebben ze wel een excuus om je niet te moeten aanvaarden.
  • Gerd Van Hoof

    9 maanden geleden
    Eens de 55 gepasseerd ben je teveel geworden.