Hoe kunnen we de toekomst van onze kop koffie verzekeren? Gabriela Gomez van Nescafé, die ook koffieboerin van een plantage in Honduras is, legt het uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe kunnen we de toekomst van onze kop koffie verzekeren? Gabriela Gomez van Nescafé, die ook koffieboerin van een plantage in Honduras is, legt het uit. © Getty Images / Marco Okhuizen

“99 procent van de wereldwijde koffieproductie is afhankelijk van 2 soorten bonen, en dat is een probleem”: is onze kop koffie nog te redden?

Word je ‘s ochtends ook graag wakker met je kop koffie? Geniet er dan nog even van, want de bonen voor jouw favoriete espresso of cappuccino worden belaagd door schimmels, kevers en... klimaatverandering. Wetenschappers zijn bezig met een race tegen de klok voor oplossingen om de koffieboon te beschermen. Wat betekent dat precies voor het kopje zwarte goud? En zijn alle koffiebonen even hard bedreigd?