Absolutely Free Festival

Absolutely Free Festival in Genk zamelde al 240.000 batterijen in: deze editie doet organisatie recordpoging

Absolutely Free Festival, het gratis festival aan C-mine in Genk, heeft de voorbije edities in totaal zo'n 240.000 batterijen ingezameld. Inkom betalen hoef je niet te doen als bezoeker, maar je wordt wel gevraagd om lege batterijen mee te nemen of een vrije gift te doen. Dit jaar wil de organisatie een record aan batterijen inzamelen. 

Absolutely Free Festival (AFF) in Genk heeft de afgelopen negen jaar al zo'n 240.000 batterijen ingezameld. In plaats van een inkomprijs te betalen, vroeg de organisatie batterijen mee te brengen om binnen te mogen. Als je die niet bij had, mocht je een vrije gift doen. Het festival werkt voor dit systeem samen met Bebat.

Dit jaar werkt AFF ook weer op die manier, alleen willen ze er graag een schepje boven op doen en een record breken. Coördinator Lennart Janssen: "Dit jaar vragen we bezoekers om al hun lege batterijen mee te nemen. De voorbije jaren zagen we dat we ongeveer 700 kilogram batterijen per editie inzamelden, en dat zouden we flink de hoogte in willen zien gaan." De organisatie heeft zelf al een getal in gedachten. "1000 kilogram zou een mooi getal zijn om te koppelen aan een 10-jarige samenwerking", besluit Lennart.

Meest gelezen