© REUTERS

President van Zuid-Korea laat bussen met airco aanrukken voor puffende jamboree

De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol heeft de autoriteiten opdracht gegeven om een “onbeperkt aantal” vrachtwagens met koud water, bussen met airco, en beter voedsel te laten aanrukken voor de wereldjamboree in zijn land, nadat al minstens 600 deelnemers onwel werden door de hitte.

jvh
Bron: The Guardian

“Alle overheidsdepartementen moeten alle middelen inzetten om de problemen op de site (in de stad Buan, in het zuidwesten van het land, red.) op te lossen”, aldus Yoon. De temperatuur loopt daar deze week op tot 38 graden Celsius, het hoogste niveau in vier jaar in Zuid-Korea. Er nemen meer dan 43.000 scouts tussen 14 en 18 deel aan de jamboree.

LEES OOK. Deelnemers betaalden 3.500 euro, maar waslijst aan klachten en ongemakken over Jamboree Zuid-Korea

De organisatoren liggen ook onder vuur voor een gebrek aan ziekenhuisbedden, ondergelopen terreinen, en muggenplagen. Volgens een Zuid-Koreaans parlementslid was een deel van de miserie voorspelbaar, omdat de jamboree plaatsvindt op een terrein dat voorheen moeras was en er amper natuurlijke schaduw is.

LEES OOK. Ondanks hitte, chaos en kakkerlakken zijn Vlaamse scouts enthousiast over jamboree: “Ik zou het iedereen aanraden”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER