© Shutterstock

Waarom je maar beter nooit je buik inhoudt

Lachen naar de camera, je buik inhouden en... klik! Je hebt het misschien weleens gedaan: je buik inhouden voordat er een foto van je werd gemaakt. Misschien doe je dat wel áltijd zonder dat je het in de gaten hebt. Vooral niet meer doen, zeggen experts. Het is namelijk slecht voor je gezondheid.

Bron: De Telegraaf

Een leuke vakantiefoto laten maken in badkleding bij het zwembad of aan het strand: dan ben je misschien geneigd om voor de foto de buik in te houden, maar dat is onverstandig.

LEES OOK:

Incontinentie

Afgezien van het feit dat je je voor je buik(je) niet hoeft te schamen, is het ook voor je gezondheid niet raadzaam om je buik in te houden.

De Amerikaanse arts Robert Glatter legt aan New York post uit dat het voor een inefficiënte ademhaling en een verzwakte bekkenbodem kan zorgen. Dat laatste zou zelfs kunnen leiden tot incontinentie. “Hoewel het misschien heel verleidelijk is om je buik naar binnen te zuigen, kan dat zo veel effect hebben op het middenrif, dat het vermogen om efficiënt te ademen wordt beperkt. Door onregelmatige ademhalingspatronen kun je duizelig of vermoeid raken”, stelt Glatter.

Yoga-expert Erika Weiss stelt daarnaast dat je je buik beter niet kunt inhouden omdat het niet goed is voor je houding. Ernstige rug-, schouder- en nekpijn zouden daar zelfs het gevolg van kunnen zijn. Weiss: “Op de lange termijn kan het zelfs de kromming van je wervelkolom veranderen omdat je buikspieren korter worden door de verhoogde inspanning.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer