© AP

Zus over zieke Céline Dion: “We kunnen geen enkel medicijn vinden dat werkt”

Voorlopig is er nog geen medicijn gevonden dat de situatie van Céline Dion, die aan het stiff-person-syndroom leidt, vooruithelpt. Dat vertelt haar zus Claudette in een interview met Le Journal de Montreal. “We kunnen geen enkel medicijn vinden dat werkt, maar het is belangrijk dat we hoop blijven houden.”

Bron: De Telegraaf

Claudette denkt dat de 55-jarige zangeres vooral rust nodig heeft. “Ze probeert altijd meer en beter te doen, om op die manier de beste te zijn. Maar op een gegeven moment proberen je hart en je lichaam je iets te vertellen. Het is belangrijk om daar naar te luisteren.” Inmiddels woont haar andere zus Linda bij Dion en haar drie zoons om voor haar te zorgen.

LEES OOK. Hij verbrast haar fortuin en noemt haar “de saaiste zangeres ooit”: hoe zoon van zieke Céline Dion haar leven nog moeilijker maakt

Afgelopen december liet de Canadese zangeres via een video op Instagram voor het eerst weten dat ze aan de zeldzame en ongeneeslijke neurologische aandoening lijdt. Het stiff-person-syndroom veroorzaakt spasmen, wat invloed heeft op haar stembanden en het lopen.

“Ik kan niet meer zingen op de manier die ik gewend ben”, zei ze toen. Ze stelde haar wereldtournee aanvankelijk uit, maar annuleerde die afgelopen mei. Dion zou in september in het Sportpaleis staan. “Het spijt me dat ik jullie allemaal opnieuw moet teleurstellen”, zei ze in een verklaring. “Ik werk heel hard om mijn kracht terug op te bouwen, maar touren kan erg moeilijk zijn, zelfs als je 100 procent bent. Het is niet eerlijk tegenover jullie om de shows steeds uit te stellen, en hoewel het mijn hart breekt, is het het beste dat we nu alles annuleren, totdat ik er echt klaar voor ben om weer op het podium te staan.”

LEES OOK. Céline Dion lijdt aan het stiff-person-syndroom, maar wat is het precies? En wat staat haar te wachten?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER