Een Oekraïense soldaat vuurt op Russische posities nabij Bachmoet.
Volledig scherm
Een Oekraïense soldaat vuurt op Russische posities nabij Bachmoet. © AP

Oekraïense troepen laten complexe westerse tactieken varen en kiezen voor wat ze het beste kennen

Oekraïense troepen die door het Westen zijn getraind, stappen af van Amerikaanse gevechtstactieken om grondgebied te heroveren op de Russen. Oekraïne heeft slechts bescheiden successen geboekt tijdens het tegenoffensief en de Oekraïners vallen nu terug op de tactieken die ze het beste kennen. Dat schrijft ‘The New York Times’.

12 reacties

  • Wim Brion

    9 maanden geleden
    Zal pas echt gaan schuiven als die F16’s het luchtruim kunnen veiligstellen
  • Wendy Van Meel

    9 maanden geleden
    Ze moeten vechten waarze zich het beste bij voelen. Winnen is het enigste doel. Maakt niet uit hoe.
  • Marianne Van den Lemmer

    9 maanden geleden
    De Amerikanen zouden vechten met behulp van een sterke luchtmacht als steun. De Oekraïners hebben geen luchtmacht zoals de Amerikanen. Daarom is vechten zoals de USA uitgesloten. Maar toch doet het leger in Oekraïne wonderen, langzaam maar zeker.
  • GUILLAUME OP DE BEECK

    9 maanden geleden
    Als Oekraïne, en bij uitbreiding zelensky, de geschonken wapens en aangeleerde tactieken van het westen toch niet aanwenden zoals het hoort, dan moet Zelensky niet nogmaals komen bedelen om méér. Trek je plan ipv altijd te proberen het hele westen mee in het bad te trekken door te blijven beweren dat Oekraïne mee ónze oorlog vecht. Flauwekul!
  • Patrick Cloesen

    9 maanden geleden
    Ze hebben geen vliegtuigen om bombardementen uit tevoeren. Om andere vliegtuigen en helikopters aan tevallen. Zag in de week een Amerikaanse generaal vertellen dat het mijnenveld een oppervlakte heeft van Nederland. Hij vertelde dat ze in zo'n geval het mijnenveld dagen aan een stuk zouden bombarderen.