Andrew Tate© AFP

Controversiële influencer Andrew Tate staat niet langer onder huisarrest in Roemenië

De controversiële influencer Andrew Tate zal in afwachting van zijn proces niet meer onder huisarrest moeten verblijven, zo heeft het hof van beroep van Boekarest geoordeeld. In juni werd Tate officieel in beschuldiging gesteld voor het organiseren van een criminele groep, mensenhandel en verkrachtingen in Roemenië. Zijn huisarrest vervalt nu, maar hij staat nog steeds onder juridische controle, aldus het hof.

jvh
Bron: BELGA

Ook Tristan Tate, de jongere broer van Andrew, en twee handlangers mogen hun woning opnieuw verlaten. Daarin zijn ze wel beperkt. Zo mogen ze zich enkel verplaatsen binnen Boekarest en het Ilfov-district dat de Roemeense hoofdstad omringt. Wanneer ze wel hierbuiten willen reizen, zullen ze daarvoor eerst goedkeuring van het gerecht moeten krijgen.

LEES OOK. De zelfverklaarde “vrouwenhater” die uiteindelijk tegen de lamp liep: wie is Andrew Tate en waar wordt hij van beschuldigd?

De nieuwe maatregel geldt voor “een periode van zestig dagen, van 4 augustus 2023 tot en met 2 oktober 2023”, aldus het hof. Tijdens deze periode zullen de twee broers zich ook regelmatig moeten melden bij de politie en mogen ze de twee medebeschuldigden, een voormalige agente en de vriendin van Andrew Tate, niet ontmoeten. De datum van het proces is nog niet vastgelegd.

Andrew en Tristan verblijven sinds maart onder huisarrest nadat ze eerst drie maanden in de gevangenis hadden doorgebracht. De twee broers worden ervan verdacht een netwerk te hebben opgezet begin 2021 in Roemenië, maar ook in landen zoals de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Zeven slachtoffers konden door de speurders worden geïdentificeerd. Ze werden door de broers Tate in de val gelokt met valse gevoelens (de ‘loverboy’-methode) om nadien gedwongen te worden om fysiek gewelddadige handelingen te ondergaan en om in pornografische films mee te spelen. Drie vrouwen stelden zich burgerlijke partij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer