Zoals Siegfried Bracke het zelf formuleert: “Als je ergens recht op hebt, mag je dat opeisen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Zoals Siegfried Bracke het zelf formuleert: “Als je ergens recht op hebt, mag je dat opeisen.” © Damon De Backer

ONZE OPINIE. “Het recht om te profiteren”

Siegfried Bracke (N-VA) vecht voor het recht om te profiteren. Daarin heeft hij een punt. Het is aan instellingen, bedrijven en overheden om regels op te stellen. En aan individuen om die te respecteren. Maar zolang ze dat doen, hebben ze ook alle recht om van de vrijheden en mogelijkheden te profiteren.

190 reacties

  • Frank Staelens

    8 maanden geleden
    Dergelijke diefstal van de staat kan nooit goedgepraat worden door mensen die als "verkozenen" want de meesten zijn via de partij op plaatsen gezet die verkiesbaar zijn. De meeste politici blinken ook uit in hun grote afwezigheid in het parlement. Hierdoor worden zij zelf rechter over hun politiek gestemde pensioenbonussen en ander gegraai. Wie kan in onze samenleving nog respect hebben voor een politicus. Het antwoord is simpel; niemand. De afrekening, waarvan ik hoop zwaar volgt in 2024.
  • Gert Van Eynde

    9 maanden geleden
    Blijkbaar hebben wettelijk samenwonenden van parlementairen recht op overlevingspensioen net zoals gehuwden, waar andere burgers als wettelijk samenwonenden geen recht hebben op overlevingspensioen. Waarom dit verschil?
  • Rik De Cabooter

    9 maanden geleden
    Wie heeft het recht om meer dan 5000 €uro pensioen te krijgen.neem eens een voorbeeld aan de Scandinavische landen daar heeft iedereen recht op het zelfde pensioen.ze noemen dit dan een verenigd Europa.
  • Mario Vanderlinden

    9 maanden geleden
    Iedereen wordt betaald voor zijn prestaties volgens overeenkomst. Waarom dan nog “dat meer”?
  • Paul Jansen

    9 maanden geleden
    ik zou het heel misschien ook doen maar ik zou hem wel uit de NVA zetten na deze beslissing