Rekruteringsproblemen spelen Zeitenwende van Duits leger parten

De Zeitenwende van Duits bondskanselier Olaf Scholz moet het leger grondig herstructureren, en klaarmaken voor mogelijke conflicten. Daarbij blijkt een geldpotje van 100 miljard euro niet het wondermiddel; de Duitser moet ook meewillen.

Waarom is dit belangrijk?

Op 27 februari 2022 hield Duits bondskanselier Olaf Scholz een historische speech, die zelfs een eigen Wikipedia-pagina verdiende. Als reactie op de Russische invasie van Oekraïne kondigde hij een grondige ommezwaai aan voor Duitsland, en vooral voor het leger. Een investering van honderd miljard euro moet de Bundeswehr, het Duitse leger, weer op een internationaal te vrezen niveau brengen. Nu, meer dan anderhalf jaar later, komt die Zeitenwende maar moeilijk van de grond.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Defensie, spionage of de oorlog in Oekraïne? Defensiejournalist Kasper Goossens stuurt ze wekelijks recht naar jouw mailbox. Interesse? Schrijf je via deze link in!


Groter leger

Het probleem: Materiaal inkopen is een ding, maar je moet ook het personeel hebben om ermee te kunnen werken.

  • Het Duitse leger kampt met grote rekruteringsproblemen. Op dit moment kent het leger ruim 180.000 man personeel. Een gebrek aan budget maakt
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer