Vlijtingen-coach Alain Peetermans staat een lange busrit te wachten.© Bart Borgerhoff

Deelnemen aan Croky Cup is ook voetballen buiten Limburg: “250 kilometer in de bus”

Denderhoutem, Braine, Wambeek-Ternat… De bekercompetitie is ook dit seizoen een beetje reizen. “Als we zondag winnen van Denderhoutem, moeten we volgende week naar Zelzate. Dat is nog 20 kilometer verder”, zucht Bertho Goossens, sportief verantwoordelijke van Vlijtingen.

matr/edst/as

Schoonbeek-Beverst stapt zaterdagnamiddag op de bus voor een rit van circa 75 kilometer naar Retie. Ook Landen (naar Nijlen) maakt de trip naar Antwerpen. “Het was wat kort dag om een bus geregeld te krijgen daarom gaan we met eigen vervoer richting Nijlen”, vertelt Landen-coach Silvio Giovannelli. “De wedstrijd valt voor ons wat ongelukkig omdat Landen zaterdag een jeugdtoernooi organiseert waarbij staf en spelers moeten helpen. Niet ideaal qua voorbereiding maar dat is het lot van een provinciale voetbalclub.”

Eksel (naar Bierbeek), KVK Wellen (naar Kampenhout) en Herk FC (naar Wambeek-Ternat) worden in de provincie Vlaams-Brabant verwacht. De spelers van Mechelen aan de Maas zijn op stage in Rotterdam en rijden met eigen wagens rechtstreeks naar Eigenbrakel.

Vlijtingen, dat vorige week HW Zonhoven uitschakelde, moet zondag 250 km (heen en terug) de bus in richting Denderhoutem. “Als we deze ronde overleven, moeten we volgende week naar Zelzate. Dat is nog 20 kilometer verder”, zucht sportief verantwoordelijke Bertho Goossens. “Ach, we maken er een leuke groepsuitstap van. Om half twaalf eten we samen pasta in de kantine. Een uur later stappen we de bus voor een trip van anderhalf uur richting Oost-Vlaanderen. Denderhoutem is een eersteprovincialer waar ook Niels Van Himst speelt. Hopelijk komt opa Paul (ex-Anderlecht vedette en viervoudig gouden schoen-winnaar, nvdr) zijn kleinzoon aanmoedigen”, knipoogt Anderlecht-fan Goossens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer