De stad Ravne na Koroskem, op 60 kilometer van de Sloveense hoofdstad Ljubljana, staat onder water.
Volledig scherm
De stad Ravne na Koroskem, op 60 kilometer van de Sloveense hoofdstad Ljubljana, staat onder water. © AP

Zware overstromingen in Slovenië, Oostenrijk en Kroatië eisen vier levens: twee Nederlanders onder slachtoffers

UpdateBij de zware overstromingen in Slovenië meldt de politie een vierde dode, nadat vrijdag al drie doden waren gevallen als gevolg van het noodweer, onder wie twee Nederlanders en een Sloveen. Zaterdagochtend werd ook een vierde mannelijk slachtoffer gevonden aan de oever van de rivier de Sava in hoofdstad Ljubljana. Volgens de eerste informatie lijkt het erop dat zijn dood het gevolg is van de overstromingen, maar het onderzoek loopt nog, meldt STA. De Sloveense premier Robert Golob spreekt van de “ergste natuurramp in de geschiedenis”. Via 4040 kregen we van onze lezers beelden van het noodweer in Slovenië én buurland Kroatië.

3 reacties

  • Ann Verschueren

    9 maanden geleden
    Zijn het geen bosbranden, dan zijn het wel overstromingen.. Teveel mensen op deze aardbol, teveel auto's, teveel vliegtuigen, teveel consumptie, teveel grondstofuitputting, teveel vervuiling, teveel oorlogen..kortom teveel van alles en teveel gevolgen ervan.
  • Carin Desmet

    9 maanden geleden
    M'en zou beter al die machthebbers hun geld aan dit herstelling uitgeven inplaatst van maar uitgeven aan wapens bommen en overal oorlog voeren. Men beseft niet dat de natuur tegen hen keert. 1 aarde, aarde is van iedereen, help elkaar, stop overal oorlog.
  • Rudi Dewit

    9 maanden geleden
    Daarom blijf ik dus gewoon in België. 👍😉
  1. Hond van Belgisch gezin wordt meegesleurd door overstromingen in Slovenië: “Nog steeds geen spoor van Cooper”

    Hond van Belgisch gezin wordt meege­sleurd door overstro­min­gen in Slovenië: “Nog steeds geen spoor van Cooper”

    Zowel Slovenië als buurland Oostenrijk kampen met ernstige overstromingen. Sinds donderdagavond wordt het land, dat erg populair is bij toeristen, getroffen door hevige regenval. Een Belgisch gezin uit Zonhoven verbleef op een Sloveense camping in het noorden van het land toen het noodweer toesloeg. Het gezin beleefde enkele angstige uren en verloor daarbij hun hond Cooper die werd meegesleurd door het water. “Ik dacht echt dat het mijn laatste uur waren”, vertelt baasje Dana B. (45). Haar dochter Elena L. (20) besloot een post op sociale media te verspreiden in de hoop hun hond terug te vinden. De post werd al meer dan 6.000 keer gedeeld, maar tot nu toe is er “nog geen spoor van Cooper”.