KIJK. Agenten schieten zwarte man dood nadat hij wegvlucht bij verkeerscontrole

Drie Amerikaanse agenten houden de 33-jarige Ricky Cobbs tegen in Minnesota omdat zijn achterlichten niet aanstonden. Wanneer ze alles checken, blijkt dat hij een contactverbod heeft overtreden. De agenten vragen Cobb om uit de wagen te stappen, maar de man werkt niet mee. Wanneer een van de agenten de deur opent, rijdt Cobb weg. De agent vuurt twee schoten af vooraleer hij en zijn collega worden meegesleurd door de wagen. Na een korte achtervolging komt Cobbs wagen tot stilstand op het linkerrijvak. De agenten halen de 33-jarige uit de wagen en beginnen hem onmiddellijk te reanimeren. Maar voor Cobb komt alle hulp te laat. Het incident wordt onderzocht. De drie agenten zijn op non-actief gezet.

  1. Alles voor de foto: toerist in Noorwegen krijgt boete van 1.000 euro nadat hij veel te dicht bij walrus komt

    Alles voor de foto: toerist in Noorwegen krijgt boete van 1.000 euro nadat hij veel te dicht bij walrus komt

    Een toerist heeft in Noorwegen een fikse boete moeten betalen nadat hij op de Noorse archipel Svalbard (Spitsbergen) veel te dicht bij een walrus kwam. Omstanders zagen hoe de man op een stuk ijsschots ging staan en zo dicht mogelijk bij het beschermde dier schuifelde. Hij wilde blijkbaar een zo spectaculair mogelijke foto met het dier maken. De toerist, een Pool, kreeg meteen een boete van liefst 12.500 Noorse kronen aan zijn been, omgerekend 1.060 euro.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”