Donald Trump© Getty Images via AFP

Aanklagers vragen rechter om in te grijpen na dreigend bericht van Donald Trump: “Als jullie achter mij aangaan, kom ik achter jullie aan”

Aanklagers hebben een rechter gewaarschuwd over een post van voormalig president Donald Trump op sociale media. “Als jullie achter mij aangaan, kom ik achter jullie aan”, schreef Trump in hoofdletters op zijn eigen netwerk Truth Social. De Amerikaanse justitie vraagt de rechter om maatregelen te nemen.

jvh
Bron: BELGA

Aanklagers stellen dat getuigen dergelijke uitlatingen als intimiderend kunnen ervaren. Dat zou een eerlijk proces in de weg kunnen staan, schrijven ze aan de rechtbank in Washington. Daar wordt de oud-president vervolgd voor zijn pogingen om de uitslag terug te draaien van de vorige presidentsverkiezingen, die hij verloor van de Democraat Joe Biden.

DISCUSSIEER MEE. Verkiezingscampagne vol zorgen en rechtszaken: denk jij dat Trump nog kans maakt om opnieuw president te worden?

Justitie zegt dat Trump in het verleden fel heeft uitgehaald naar betrokkenen bij andere rechtszaken die tegen hem liepen. Ze vrezen dat hij bewijsmateriaal in zijn zaak gaat aanhalen op sociale media. Daarom vragen ze de rechter nu om de oud-president en zijn advocaten expliciet te verbieden om dergelijke informatie te delen met het publiek.

Trump legde op Truth Social niet uit wie hij precies bedoelde met zijn bericht. Zijn woordvoerder zegt dat het gaat om “politieke uitspraken” die zijn gericht tegen politieke belangenorganisaties die de oud-president tegenwerken.

LEES OOK. STANDPUNT. Een president die zijn eigen land verraadt, nooit eerder meegemaakt

De voormalig president postte het bericht een dag nadat hij voor de federale rechtbank in Washington moest verschijnen. Daar pleitte hij onschuldig aan pogingen om de presidentsverkiezingen van 2020 te beïnvloeden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER