Coely kon bekoren in Tienen
Maarten De Cock

Heel veel volk voor knallende eerste dag Suikerrock: "Een uur en half aangeschoven voor frietjes"

Onverwacht mooi weer, (hele) lange wachtrijen voor frietjes en knallende optredens: Suikerrock in Tienen is officieel afgetrapt. De organisatie van het driedaags festival blikt terug op een mooie eerste dag: "Het was er meteen boenk op", klinkt het bij woordvoerder Nancy Millis.

Het Bietenplein in Tienen liep gisteren goed vol op de eerste dag van Suikerrock. Het weer was dan ook veel beter dan verwacht. "De mensen waren gelukkig en de optredens zijn perfect verlopen. We mogen supertevreden zijn", reageert woordvoerder Nancy Millis.

Heel veel volk

De eerste festivaldag lokte wel héél veel volk. De gratis pendelbussen naar het festival zaten dan ook eivol, wat tot frustratie leidde bij enkele pendelaars die noodgedwongen te voet naar het Bietenplein trokken. Aan de ingang en aan de kassa voor de gloednieuwe drankkaarten stond al snel een lange rij mensen aan te schuiven.

"Het is inderdaad ongelofelijk hoeveel volk er op de eerste dag is gekomen", reageert woordvoerder Millis.  "Door de grote opkomst waren er enorm lange rijen, maar alles verliep gelukkig prima en vlot", klinkt het positief.

Maar of de festivalgangers dat ook vinden? "Ik heb een uur en half aangeschoven voor een bakje friet", reageert bezoeker Lara lachend. "Op die tijd had ik zelf aardappelen gekocht, ze geschild en ze gebakken."

Maarten De Cock

"The vibe"

De doortastende bezoekers werden wel meteen beloond voor hun geduld met optredens op de Main Stage van Glints, gevolgd door Sophie Straat. Ook de Nederlandse MEROL lokte aardig wat volk, dat luidkeels meezong met onder andere "Hou je bek en bef me" en "Lekker met de meiden", al was het bij Goldband pas echt over de koppen lopen.

Ook Coely kon bekoren. Bij aanvang van haar act was het plein iets minder vol, maar de Antwerpse trok tijdens haar optreden almaar meer publiek. Dat werd geapprecieerd door de zangeres: “You guys are the vibe”, klonk het. De avond werd afgesloten door een knallend optreden van Bazart. Letterlijk, want de jongens maakten gebruik van confettikanonnen. Ook rapper Sean Paul passeerde nog de revue.

Meest gelezen