©Chelsea Smet

Brand verwoest kaarsengieterij op bedrijventerrein in Wingene, niemand gewond

Kaarsengieterij Charlies Candles in Wingene is vanmorgen helemaal uitgebrand. Niemand raakte gewond. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar andere gebouwen. Volgens de eerste bevindingen van de branddeskundige is de brand niet aangestoken, maar was een machine de boosdoener.

De brand bij kaarsengieterij Charlies Candles aan de Gravenstraat in Wingene ontstond vanochtend rond 6.30 uur. De brandweer kreeg een oproep voor een industriebrand. Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen, stond de kaarsenfabriek al in lichterlaaie. De rookpluim van de brand was tot in het centrum van Wingene te zien.   

De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, waardoor ze kon voorkomen dat de brand oversloeg naar naburige bedrijven in het industriegebied en de schade voor hen beperkt bleef. De kaarsengieterij zelf, brandde wel volledig uit. Er vielen geen gewonden. 

Ik heb één levering kunnen redden, voor de rest zijn we alles kwijt

Charlotte Lagae, zaakvoerster kaarsengieterij Charlies Candles

Zaakvoerster Charlotte Lagae reageert verslagen: "Dit is een enorme tegenslag, ik ben heel triest", zegt ze. "Ik heb nog één levering kunnen redden, die ligt nu in mijn auto. Daar zit ook nog wat materiaal bij voor subleveranciers. Maar voor de rest zijn we alles kwijt." Ze maakt zich nu vooral zorgen over haar klanten. "Mijn grootste zorg gaat nu uit naar alle klanten. De komende weken zullen we alles op alles zetten om zo snel mogelijk weer operationeel te zijn en geplande bestellingen te kunnen afwerken."

Het parket heeft een deskundige aangesteld die de oorzaak van de brand nu moet achterhalen. Uit de eerste bevindingen van deze expert blijkt dat het vuur accidenteel ontstond. Een machine moet op een bepaald moment vuur hebben gevat, waarna de vlammen zich over de rest van het gebouw hebben verspreid.

©Chelsea Smet

Meest gelezen