Jopix

IN BEELD - Recordopkomst voor eerste dag Dranouter Festival ondanks wisselvallig weer

De 49e editie van Festival Dranouter is vrijdag gestart met een recordopkomst ondanks de weersvoorspellingen. "Maar liefst 15.500 mensen zakten af voor de eerste festivaldag", zegt festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck. "Een recordopkomst voor onze vrijdag, die normaal de rustigste dag is."

Op de line-up stonden gisteren onder meer Daan, de Amerikaanse brassband Lucky Chops, Bart Peeters en de Ideale Mannen, Laïs en Black Box Revelation. Een schot in de muzikale roos, zo blijkt. Het festival kreeg nooit eerder zoveel bezoekers op vrijdag, 15.500 op precies te zijn. "Dit is een recordopkomst voor onze vrijdag, die normaal de rustigste dag is”, zegt festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck enthousiast. “Echt tof om te zien dat de Dranouter-gangers het wisselvallige weer niet aan hun hart laten komen.”

IN BEELD - Deze artiesten traden aan op de eerste dag van Dranouter Festival:

Vandaag pakt het festival uit met headliners Coely, Bazart, Amsterdamse dance-elektro-band Jungle By Night en Dj Lara Chedraoui, normaal op het podium te zien als frontvrouw van Intergalactic Lovers, maar intussen al voor de vierde keer achter de draaitafel op Festival Dranouter. Ook vandaag doet de ticketverkoop het goed. “Zaterdag is traditioneel onze populairste dag. Wellicht zullen de dagtickets voor vandaag tegen de avond uitverkocht zijn”, aldus Vanden Broeck.

Wellicht zullen de dagtickets voor zaterdag tegen de avond uitverkocht zijn

Bavo Vanden Broeck, festivaldirecteur

Op zondag sluiten Merol, Selah Sue, Warhaus, de Britse singer-songwriter Charlie Cunningham en Johannes is Zijn Naam het familiefestival aan de voet van de Kemmelberg af. In totaal verwacht de organisatie meer dan 50.000 vrolijke gezichten te mogen ontvangen.

IN BEELD - Enkele sfeerbeelden van de eerste dag van Dranouter Festival:

Nieuwigheden

Enkele nieuwigheden dit jaar: de wandelbrug die de twee festivalterreinen met elkaar verbindt, drie recyclagepunten, het nieuwe podium De Koer en de cocktailbar op het nieuwe dakterras van Eetcafé ‘t Folk. Daar hebben festivalgangers uitzicht op het hele festival. Naast live optredens en DJ-sets, pakt Dranouter Festival traditiegetrouw uit met heel wat randanimatie en een programma voor kinderen. 

Een van de nieuwe recyclagepunten.

Meest gelezen