Regen deert AFF’ers niet: ook op dag 2 duizenden muziekfans

Genk -

Ondanks het kwakkelweer konden de organisatoren van het Absolutely Free Festival ook op dag 2 rekenen op duizenden muziekliefhebbers. Om modderpoelen te voorkomen werden er verschillende houten vloeren bij gelegd.

Chris Nelis

Regen is doorgaans een flinke spelbreker voor festivals. Al viel daar zaterdag bij het Absolutely Free Festival in Genk niet veel van te merken. De ene met poncho, de andere met een paraplu, maar de meeste festivalgangers deden amper moeite om zich te beschermen voor hemelwater dat bij momenten in gretige hoeveelheid naar beneden kwam. Al waren er ook periodes dat de druppelaar in besparingsmodus stond en dat er helemaal niets naar beneden kwam. Het deert de AFF’er in ieder geval geenszins.

© cn

Wat telt is het werk op de planken. Zoals dat van Steve, een jong bandje dat er in slaagt punk, hiphop, noise en funk te mixen tot een genre dat ofwel beroert ofwel de wenkbrauwen doet fronsen. Of Mayorga, een vrouwenband met een knap staaltje muziek waarvoor het genre nog uitgevonden moet worden.

Bij het ingaan van de duisternis is ook het aantal muziekliefhebbers flink aangedikt bij AFF aan C-Mine in Genk. Dat is voor een stuk te danken aan een regenloos moment, maar vooral ook aan het werk op de podia. Een nokvolle tent voor de Lambrini Girls. In - jawel - hun ondergoed speelden ze de pannen van het dak. Fantastische muziek en wellicht het optreden waar vanuit het publiek de meeste beelden van zijn gemaakt.

© cn

Ook drummen was het voor de beloftevolle Nederlands-Canadese band Baby Berkserk in de Green House. En dan King Hannah op de Mainstage. Het was voorspelbaar dat ook daar een plaatsje vooraan erg duur zou zijn. En dat heeft allemaal te maken met de hit ‘I’m not sorry, I was just being me’ waarmee de Britse band erg goed scoort in ons land. Sluitstuk van de avond is in handen van de Amerikaanse klankenkunstenaar Dan Deacon, die eerder al bewees het publiek flink te kunnen verrassen en bekoren.

Dan Deacon.© Tom Palmaers

En dan is er ook nog het doel van het AFF om het record van het inzamelen van lege batterijen te verbeteren. Of de duizend kilo, waarnaar gestreefd wordt, al behaald is of niet staat nog niet vast. “We gaan dat pas maandag weten als we ook alles hebben kunnen wegen”, zegt Cathy Borgions, woordvoerder van het AFF. “De batterijen en ook festivalgangers zijn nog altijd welkom. Hoe meer hoe liever.” De inzamelactie loopt in een samenwerking met Bebat.

King Hannah© cn

© cn

© cn

© cn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer