BELGA
Volledig scherm

VERSLAG. Zelfs val kan wereldkampioen Van der Poel niet stoppen, Van Aert moet weer vrede nemen met zilver

Mathieu van der Poel mag een jaar lang in de regenboogtrui rondrijden. De 28-jarige Nederlander won met overmacht het WK wielrennen in Glasgow. Een sterke Wout van Aert werd net als in Imola 2020 opnieuw tweede. Tadej Pogacar kwam als derde over de streep. Remco Evenepoel moest in de finale passen en werd 25e op 10:10.

199 reacties

• Guido Cerrens

9 maanden geleden
    De explosiviteit die nodig is op die korte hellingen heeft Van Aert niet. Kracht heeft hij wel en hij zo ook slimmer moeten rijden zoals Van Der Poel.
  • Lucien Mertens

Wat een schitterend podium toch...dit was een wk zijn naam waard.
  • monique bolen

Mathieu heeft meermaals aan de boom geschud en telkens moesten er loslaten en wie het anders zegt heeft niet gekeken of wil het niet zie, de beste heeft gewonnen.
  • Nicolas Charpentier

MVDP is de verdiende wereldkampioen op dit parcours en een revanche op het vorige wk + de verdiende wereldkampioen op basis van het hele seizoen + kampioen in de cross. wat een top podium met super renners die overal koersen en alles rijden het hele jaar lang. zo'n podium is zelden dat je ziet op een wk. de belgen hebben misschien iets te vroeg begonnen met te domineren. ik had iets meer verwacht van Evenepoel, maar het was zijn parcours niet. Een groot min punt waren die activisten.