Van de boot steken enkel de masten nog boven het water uit (foto Glenn Roskam)

110-jaar oude woonboot gezonken in Puurs-Sint-Amands, bewoners uit het water gered

In Puurs-Sint-Amands, in de provincie Antwerpen, is een woonboot gezonken. Dat meldt de politie. De brandweer kon de bewoners redden.

"Rond halfnegen vanmorgen kregen de hulpdiensten een oproep van de bewoners van een woonboot die op de Schelde ligt", vertelt Dirk Van de Sande van de politiezone Rivierenland. "Hun boot was aan het zinken. De brandweer kon de mensen uit het water halen. Ze zijn niet zwaargewond, maar waren wel onderkoeld en zijn voor een controle naar het ziekenhuis gebracht."

De boot in kwestie, de Kookaburra, is meer dan 100 jaar oud. Hij werd in 1910 in Nederland gebouwd als vrachtschip, en lag al sinds 1995 in een doodlopende arm van de Schelde. De huidige eigenaar was het aan het opknappen, om er over enkele jaren mee naar de Zwarte Zee te varen, zo vertelde hij de voorbije jaren in enkele kranteninterviews. 

Waarom de boot gezonken is, is nog onduidelijk. De politie gaat niet uit van kwaad opzet. De gemeente zoekt een opvangplaats voor de bewoners uit Steendorp, bij Temse.

Brandweermensen op de boot (foto Glenn Roskam)
De Kookaburra in betere tijden (foto Glenn Roskam)

Meest gelezen