Vals alarm bij chemiebedrijf Vynova in Tessenderlo houdt buren wakker

© rr

In Tessenderlo hebben buurtbewoners van het chemiebedrijf Vynova zondagochtend een tijdlang wakker gelegen van een alarm dat vals bleek te zijn. ‘Het alarm dat rond 1 uur te horen was bij Vynova was een vals alarm en het gevolg van een technisch probleem. Er is geen enkele reden tot ongerustheid’, staat zondag op de gemeentelijke website te lezen.

fee
Bron: belga

De brandweer kreeg kort na 0.30 uur melding van een brand in Tessenderlo. Burgemeester Karolien Eens (Vooruit-SpiL) bevestigt dat er niets aan de hand was, maar wil zondag wel duidelijkheid scheppen.

‘Ik ben zelf gewekt door het alarm. Ik heb geen enkele telefoon gekregen om mij op de hoogte te brengen van de situatie’, aldus de burgemeester. Ze heeft zelf enkele telefoontjes moeten plegen om informatie te krijgen, vertelt ze. Dat is volgens haar logisch omdat er aparte nummers zijn om de juiste personen te verwittingen in geval van een noodsituatie. Omdat er niets aan de hand was, zijn de crisisprocedures niet opgestart en is de noodplanningsambtenaar dan ook niet verwittigd, verklaart Eens nog.