© BELGA

Remco Evenepoel reageert scherp op moddergooien van vader Patrick en ploegbaas Patrick Lefevere: “Ze zouden beter zwijgen”

Remco Evenepoel heeft voor de start van het WK in Glasgow kort gereageerd op de heisa die gisteren ontstond na een interview van vader Patrick Evenepoel over de toekomst van zijn zoon. De uittredende wereldkampioen was duidelijk niet gediend met de uitspraken van zijn vader en zijn ploegbaas Patrick Lefevere.

Maxime Caeyman

Een bommetje gisteren in wielerland, toen Patrick Evenepoel liet uitschijnen dat het niet zeker is dat zijn zoon ook volgend jaar bij Soudal Quick-Step rijdt. “Als alles en iedereen rondom hem perfect is, kan hij meedoen voor eindwinst in de Tour. Dat weten we al vanaf dat hij klein was. Daarom moet hij het beste materiaal, de beste voeding, omkadering en training hebben. We zijn gewoon niet zeker of dat allemaal wel realistisch is bij Soudal Quick-Step momenteel. Misschien binnen drie jaar, maar Remco wil volgend jaar al meestrijden.”

Lefevere reageerde bij VTM Nieuws furieus op de woorden van Patrick Evenepoel: “Het is dom van hem. De ene week zegt Remco dat de geruchten ‘bullshit’ zijn, de week erna verklaart zijn vader het omgekeerde. De familie Evenepoel moet de violen eens gelijkstemmen”

Evenepoel: “Mijn pa en Patrick zouden beter zwijgen”

Geen ideale voorbereiding op een WK zo’n relletje, zo lijkt ons. “Mijn focus is niet verstoord, maar ik vind persoonlijk dat iedereen beter zou zwijgen en me mijn ding zou laten doen. Ik weet goed genoeg voor mezelf wat wel en niet kan. Zowel mijn pa als Patrick zouden beter zwijgen”, aldus Evenepoel bij Sporza.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen