Via 4040 meldde Gabrielle dat hun volledige camping in het zuidoosten van Slovenië vrijdagavond omstreeks 23.00 uur werd geëvacueerd omdat een nabijgelegen rivier al 4 meter hoger stond dan normaal.
Volledig scherm
Via 4040 meldde Gabrielle dat hun volledige camping in het zuidoosten van Slovenië vrijdagavond omstreeks 23.00 uur werd geëvacueerd omdat een nabijgelegen rivier al 4 meter hoger stond dan normaal. © Gabrielle Collart

Belgisch gezin overnacht op parking na evacuatie camping in Slovenië: “Heel de nacht aan ons lot overgelaten”

Sinds donderdagavond staan de hemelsluizen in Slovenië en het zuiden van Oostenrijk open. Het blijft maar regenen en steeds meer gebieden worden geëvacueerd wegens gevaar voor overstromingen. Bovendien waarschuwt de geologische dienst van het land voor mogelijke aardverschuivingen. Gabrielle Collart (44) uit Zemst was samen met haar man en drie kinderen op vakantie in Slovenië toen het noodweer toesloeg. Via 4040 meldde Gabrielle dat hun volledige camping in het zuidoosten van Slovenië vrijdagavond werd geëvacueerd en ze nadien de volledige nacht “aan hun lot werden overgelaten”.

  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. Hond van Belgisch gezin wordt meegesleurd door overstromingen in Slovenië: “Nog steeds geen spoor van Cooper”

    Hond van Belgisch gezin wordt meege­sleurd door overstro­min­gen in Slovenië: “Nog steeds geen spoor van Cooper”

    Zowel Slovenië als buurland Oostenrijk kampen met ernstige overstromingen. Sinds donderdagavond wordt het land, dat erg populair is bij toeristen, getroffen door hevige regenval. Een Belgisch gezin uit Zonhoven verbleef op een Sloveense camping in het noorden van het land toen het noodweer toesloeg. Het gezin beleefde enkele angstige uren en verloor daarbij hun hond Cooper die werd meegesleurd door het water. “Ik dacht echt dat het mijn laatste uur waren”, vertelt baasje Dana B. (45). Haar dochter Elena L. (20) besloot een post op sociale media te verspreiden in de hoop hun hond terug te vinden. De post werd al meer dan 6.000 keer gedeeld, maar tot nu toe is er “nog geen spoor van Cooper”.