Drugcontrole bij Blankenberge.
Volledig scherm
PREMIUM
Drugcontrole bij Blankenberge. © VTM Nieuws / VTM Nieuws

1.011 festivalbezoekers kregen boetes voor bezit van onder meer cannabis, cocaïne, ketamine en XTC: voortaan boetes tot 1.000 euro

1.011 festivalbezoekers liepen in de maand juli tegen de lamp voor drugsbezit en moesten onmiddellijk een boete betalen. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) voert de druk op cocaïnegebruikers nog meer op, zij riskeren voortaan een boete tot 1.000 euro. “Wie naar festivals gaat met drugs op zak, riskeert daar een stevige prijs voor te betalen.”

13 reacties

  • Pascale Roziers

    9 maanden geleden
    Zo hypocriet…. Sterke drank/ bier maakt meer kapot dan xtc of een joint op een festival. Maak het eerder legaal, zodat er controle op komt en professioneel kan vervaardigd worden. De overheid kan er wetten rond maken en zelf beslissen welke producten mogen verkocht worden.
  • leen hanssens

    9 maanden geleden
    Schaf al de festivals af, het wordt elk jaar erger en erger.
  • Jozef Vermeulen

    9 maanden geleden
    Trek de subsidies van Tomorrowland eens in, het drugsprobleem zal daar rap opgelost zijn.
  • Gunther De Margdt

    9 maanden geleden
    De grootste harddrugs kun je kopen in de winkels ( alcohol) zo lang de staat er aan verdient is het ok. Justitie is te laks. Straffen onder de 3 jaar worden bijna niet uitgezeten. ( enkelband) . Het enige die telt is geld euro’s . Om de 700 miljard te dichten in de begroting.
  • Pierre Vaneylen

    9 maanden geleden
    Boetes die door het OCMW betaald worden?