VIDEO. Met het blote oog nauwelijks zichtbaar! Zweden schakelt Verenigde Staten uit op WK nadat doellijntechnologie beslist over laatste penalty

In de achtste finale op het WK vrouwenvoetbal heeft zich een onwaarschijnlijke ontknoping voorgedaan. In de penaltyreeks tussen Zweden en de Verenigde Staten besliste doellijntechnologie over de penalty die Zweden richting kwartfinales kon brengen. Zelfs op het beeld van de doellijntechnologie was het amper te zien of de bal nu net wel of net niet volledig over de lijn was.

Maxime Caeyman

Bij een 4-4 stand in de penalty’s mocht de Zweedse Lina Hurtig de elfmeter nemen. Als ze zou scoren, zou Zweden doorstoten naar de kwartfinale. Hurtig trapte, de Amerikaanse goalie Alyssa Naeher kon in twee tijden de bal pareren. Al waren ze er bij de Zweden van overtuigd dat de bal over de doellijn was gegaan. Tientallen seconden heerste er onduidelijkheid, tot scheidsrechtster Stéphanie Frappart het signaal gaf dat de bal volledig over de lijn was, al was het wel enorm nipt. Zweden stoot zo door naar de kwartfinale, de Amerikanen mogen huiswaarts keren.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer