Wout van Aert.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert. © ANP / EPA

Wéér stuit zilveren Van Aert op eeuwige rivaal: “Maar vraag me niet af hoe palmares er zonder Mathieu had kunnen uitzien”

Wéér tweede. Om gek van te worden, toch? Net dát laat Wout van Aert (28) niet gebeuren. Zijn incasserings- en relativeringsvermogen blijft fenomenaal. En neen, Mathieu van der Poel kruipt niet onder zijn vel. Zégt hij. “Ik vraag me niet af hoe mijn palmares er zonder hem had kunnen uitzien.”

35 reacties

  • pierre samaey

    9 maanden geleden
    Mathieu, Wout en Tadje hebben de laatste jaren het koers spektakel op een zeer hoog niveau getild. Bijna altijd in grote eendags-wedstrijden rijden ze op kop. Nooit geen gezever overnemen gas geven en de beste wint altijd verdiend. Nu zal Remco zich daar ook nog bij aansluiten.
  • Mieke Ponet

    9 maanden geleden
    Als hij meer wil winnen zal hij toch zijn training moeten aanpassen in verband met Weerstand dat was duidelijk te zien bij die 10-15 meter die hij te kort kwam op die helling.
  • Johny François

    9 maanden geleden
    Wout denk aan de woorden van PHilipe Roodhooft in de tour: Het altruïsme van Van Aert wordt sterk -terecht- benadrukt, maar ook voor VDP. Mooie woorden van een ander ploegleidig. Hebben veel betekenis !
  • tom menten

    9 maanden geleden
    Topper, kan winnen op alle terreinen. Beste allrounder van de laatste jaren. Deze generatie koerst al vanaf 120 km……spektakel ten top. Topgeneratie….
  • Edgard Olislaeger

    9 maanden geleden
    Zowel op de weg als op het veld is Van Aert niet opgewassen tegen Van der Poel, misschien één goede raad, als Van Aert zijn koersen beter moet uitkiezen, dan koerst hij beter waar Van Der Poel niet deelneemt !!