Na nat festivalweekend volgt modderige afbraak: “Zeverrock afbreken is geen sinecure”

In Zevergem vond dit weekend festival Zeverrock plaats. “De natste editie in dertig jaar tijd” volgens de organisatie, die nu wordt opgevolgd door de modderigste afbraak in dertig jaar tijd. “Vrachtwagens kunnen niet op het terrein, alles en iedereen loopt vast”, reageert organisator Geert Boone.

Het is ongetwijfeld een herkenbaar scenario voor alle festivals die dit weekend op de planning stonden: een zéér natte afbraak. Podia, geluidsinstallaties, tenten en dergelijken moeten stuk voor stuk door de modder worden gesleurd. "Het festival afbreken is geen sinecure", zegt Geert Boone, organisator van Zeverrock in Zevergem.

Afbraak vertraagd

"In 30 jaar Zeverrock is dit het slechtste weer dat we ooit al hebben gehad. De afbraak is dit jaar enorm lastig. Het terrein is één modderpoel, alles en iedereen loopt vast. Vrachtwagens kunnen niet op het terrein, dus we moeten heftrucks inzetten voor het transport. Dat betekent langer werken en langere dagen."

Zeverrock duurde twee dagen, maar de afbraakwerken zullen veel langer in beslag nemen, vertelt Boone. "De afbraak was voorzien tot en met woensdag, maar waarschijnlijk zal het nog langer duren. Misschien zelfs tot volgend weekend."

Daarom hoopt de organisator op flexibiliteit van zijn medewerkers én leveranciers. "Normaal kwamen ze maandag al materiaal ophalen. Hopelijk is wat later ook oké. Nood breekt wet. Je kunt nog zo'n goede planning hebben, het weer was dit jaar uitzonderlijk slecht. Ongezien."

Een overdekt podium op Zeverrock in Zevergem

Gedanst in de regen

Desondanks was het festival zelf toch een succes, zo blijkt. "Bij het zien van de weersvoorspellingen hadden we verwacht dat het een zeer slechte editie zou worden. Maar wonder boven wonder zijn de mensen toch buitengekomen. Ze waren er, hebben zich geamuseerd en gedanst in de gietende regen. Ook al waren er overdekte podia, mensen stonden nog steeds in de regen te dansen aan het dj-podium. Dat hadden we nooit gedacht."

Meest gelezen