Archiefbeeld

Terrasjesweer in aantocht, maar wel nog altijd fris voor augustus

Na een regenachtig weekend, volgt vandaag op veel plaatsen een drogere maandag, dat meldt het KMI. Met maxima tot 20 graden in het centrum blijft het wel fris voor augustus. Pas later en met een regenachtige tussenpauze krijgen we terrasjesweer. In het weekend wordt het opnieuw kouder, maar blijft het op de meeste plaatsen wel droog.

Na een nat weekend komen we vandaag in een korte overgangsperiode terecht. De regenwolken trekken op de meeste plaatsen weg en maken plaats voor zonnig, maar fris weer. Lokaal blijft wel een kleine bui en bewolking mogelijk.

In het centrum van het land bereiken we temperaturen niet hoger dan twintig graden Celsius. In de Hoge Venen haalt de thermometer zelfs maar nipt 15 graden. Het blijft daarmee erg koud voor deze periode van het jaar.

Kort terrasweer in het verschiet

Dinsdag en woensdag verhoogt de kans op buien. Het blijft afwisselend bewolkt met af en toe perioden van zon. Pas vanaf donderdag krijgen we opnieuw een verlegen glimp van de zomer met maxima tot 24 graden en droog weer. Vrijdag klimmen de temperaturen zelfs tot 27 graden, maar verhoogt de kans op regen wel opnieuw. 

In het weekend gaan de temperaturen weer naar beneden en is er lokaal kans op enkele kleine buien. Op de meeste plaatsen blijft het volgens het KMI droog.

Meest gelezen