De aankondiging zorgde voor protest aan de hoofdzetel in Zellik.
Volledig scherm
De aankondiging zorgde voor protest aan de hoofdzetel in Zellik. © Photo News / Photo News

Deze 15 Delhaize-winkels worden zelfstandig, vakbondsmilitanten trappen deur van hoofdkantoor in

De eerste 15 van de 128 supermarkten die Delhaize in eigen beheer heeft, worden overgenomen door zelfstandige ondernemers. Dat kondigt de supermarktketen vandaag aan. De heropening van de winkels is voorzien in de loop van de maanden oktober en november. De aankondiging zorgt voor protest: aan het hoofdkantoor van Delhaize in Zellik trapten vakbondsmilitanten de deur in.

146 reacties

  • Joris Van Camp

    9 maanden geleden
    En nog denken er dat de vakbonden de werknemers verdedigen?? Denk dat het verstandiger is om te onderhandelen ipv te reageren als een kleuter die zijn zin niet krijgt en voor het minste te staken.
  • Stijn De Geest

    9 maanden geleden
    Ik ben echt verbaasd over de reacties die ik te lezen krijg. Vakbonden verdedigen onze belangen. Wat zou er gebeuren mochten er geen vakbonden meer zijn. Vergeet niet hoe lang onze sociale strijd heeft geduurd. Natuurlijk keur ik ook geweld en het maken van vernielingen af. Maar heeft u al niet eens de controle verloren uit machteloosheid. Als de directie in gesprek was gegaan met de vakbonden was er heel wat miserie voorkomen kunnen worden. Ik raad iedereen aan het boek 'Priester Daems' aan.
  • Dirk Peeters

    9 maanden geleden
    Voor wie de vakbonden eindelijk eens aanpakt, hierbij alvast mijn stem bij de verkiezingen Ik dacht dat ze een noodzaak waren, maar ben nu overtuigd dat ze enkel eigenbelang zoeken en misbruik maken van onschendbaarheid. Daag de personen die de beschadigingen doen in eiegen naam voor de rechtbank. Maar politieke onwil zeker?
  • gunter franquet

    9 maanden geleden
    doe als politieker iets nuttig en zorg dat vakbonden kunnen vervolgt worden
  • Willy van craen

    9 maanden geleden
    Vakbonden vinden de kleine zelfstandige winkels "onderkruipers aan hun vakbond gezag". Zich jaren hun "beschermde" laten uitbetalen bij ontslag ruikt zoals onze politici.