Priester in wording Gianluca Loperfido
radio2

Toekomstige Limburgse priester zong Marina voor paus: “als hoop voor alle jongeren en vluchtelingen”

In Genk wordt volgende week Gianluca Loperfido tot priester gewijd. In november vorig jaar zong hij Marina van Rocco Granata voor paus Franciscus en andere priesters uit de hele wereld, als verhaal van hoop voor alle jongeren en vluchtelingen. Afgelopen week nam hij deel aan de Wereldjongerendagen. 

Gianluca Loperfido heeft tot nog toe de paus vier keer kunnen spreken en elke keer was hij door de gesprekken en ontmoetingen geëmotioneerd: “In november van vorig jaar was ik uitgenodigd voor een congres over immigratie”, vertelt hij. “En ik heb daar de kans gekregen om Marina van Rocco Granata te zingen voor de paus en priesters uit de hele wereld. Ik heb hem het verhaal van Rocco Granata verteld als hoop voor alle jongeren en alle vluchtelingen die uit verschillende landen komen. Ze komen naar ons met een grote rijkdom, met talenten. En we moeten ons meer voor hen openstellen”, zegt Loperfido.

Inspirerende Wereldjongerendagen

Volgende week zal Gianluca Loperfido in Genk tot priester gewijd worden. Hij was de afgelopen dagen op de Wereldjongerendagen in Lissabon. Die dagen waren voor hem heel inspirerend en een ervaring apart. “Ik ben heel emotioneel en ik begin mijn priesterschap met veel enthousiasme”, zegt hij. “Ik word benoemd voor Bree en Bocholt. En ik ben blij dat ik mijn priesterschap heb kunnen voorbereiden met meer dan 1 miljoen jongeren vanuit de hele wereld. Het is een onvergetelijke ervaring.”

Meest gelezen