2019 Invision

Jurassic Park-acteur Jeff Goldblum komt naar Brussel met zijn jazzband

Jeff Goldblum is niet enkel de steracteur uit “Jurassic Park” of “The Grand Budapest Hotel” maar ook een begenadigd jazzmuzikant aan de piano. Op 11 oktober treedt hij op in Brussel.

De Amerikaan Jeff Goldblum (70) kennen we als gevierd Hollywoodacteur in de “Jurassic Park”- films. Hij speelt de wiskundige Ian Malcolm. Goldblum acteert ook in de “Independence day”- films. Goldblum is een vaste waarde bij regisseur Wes Anderson, recent nog in “Asteroid City”. En hij duikt ook op in het Marvel-universum als “Grandmaster”.

Maar diezelfde Jeff Goldblum is ook een getalenteerde jazzpianist. Hij speelt al keyboard sinds zijn kindertijd. En al van in de jaren 90 treedt hij op in jazzclubs in Los Angeles. In 2018 kwam zijn debuutalbum uit, samen met zijn eigen band The Mildred Snitzer Orchestra. Mildred Snitzer? Wie? Dat was een – intussen overleden – hoogbejaarde vriendin van de ouders van Goldblum.  

BEKIJK - Jeff Goldblum aan de piano:

Op de eerste twee albums van de groep stonden klassieke nummers zoals Herbie Hancocks "Cantaloupe Island" en "Nostalgia in Times Square’" van Charles Mingus.  Gregory Porter, Miley Cyrus en Haley Reinhart leenden hun stemmen. Tussen het filmen van Goldblum door speelt de band in plaatselijke clubs en soms ook in het buitenland, zoals het Glastonbury Festival in 2019, telkens met veel interactie met het publiek..

En nu dus ook in Brussel. In de herfst tourt Jeff Goldblum en The Mildred Snitzer Orchestra door Europa met een nieuw album “Plays well with others” en er is ook een concert gepland in Brussel, op 11 oktober in het Koninklijk Circus. Tickets zijn te koop vanaf 11 augustus.

BEKIJK - Hoogtepunten van Jeff Goldblum in de "Jurassic Park"-films:

Meest gelezen