Schip gezonken in Grembergen.© Stef Van Overstraeten - Het Nieuwsblad

Binnenschip gezonken op Schelde in Dendermonde, schipper vermist

Op de Schelde in Grembergen, een deelgemeente van Dendermonde, is maandag een Nederlands binnenschip gezonken. De hulpdiensten zijn op zoek naar mogelijke slachtoffers, de schipper is alvast zeker vermist.

svo, jvh

Het binnenschip kwam maandagvoormiddag om een nog onbekende reden in de problemen, en zonk omstreeks 10.45 uur. Het gaat om een schip van 50 meter lang en 6 meter breed, geladen met stenen.

De schipper is vermist, maar de hulpdiensten weten niet of er bijkomende opvarenden op het binnenschip aanwezig waren. Er werd een grote reddingsactie opgestart om slachtoffers te redden. De stroming in de Schelde is op dit moment echter hardnekkig, waardoor duikers van de brandweer niet eenvoudig tot bij het wrak kunnen komen. Het schip is volledig verdwenen onder het wateroppervlak.

Er worden ook drie speurhonden naar de plaats van het ongeval gebracht om eventuele drenkelingen te vinden. Daarnaast werden er beelden gemaakt met een drone, maar die heeft ondertussen plaatsgemaakt voor een politiehelikopter om de omgeving in de gaten te houden.

Het parket is op de hoogte gebracht. Het scheepvaartverkeer op de Schelde is ook stilgelegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER