© AFP

Zeker 5 doden bij Russische raketaanval op woongebouwen in Oekraïense stad Pokrovsk

Bij een Russische raketaanval op woningen in de Oost-Oekraïense stad Pokrovsk zijn ten minste vijf doden gevallen. Ook zouden er 31 mensen gewond zijn geraakt.

mts
Bron: Belga, BBC

Volgens de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken Igor Klymenko zijn er vier burgers en één hulpverlener gestorven. Onder de 31 gewonden zijn volgens Klymenko negentien politieagenten, vijf reddingswerkers en een kind.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“We moeten de Russische terreur stoppen”, schrijft de Oekraïense president Volodimir Zelenski bij een video die hij publiceerde op X (voorheen Twitter). Daarin is te zien hoe slachtoffers medische bijstand krijgen in de buurt van de getroffen gebouwen. Het zou gaan om twee woongebouwen, een hotel, enkele horecazaken, winkels en administratieve gebouwen. Buurtbewoners kregen het advies om binnen te blijven.

Pokrovsk ligt in de regio Donetsk, zo’n 70 kilometer ten noordwesten van gelijknamige door Rusland bezette stad en op zo’n 40 kilometer van de frontlinie.

© via REUTERS

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer