Telewerk is dood: bedrijf dat videoconferenties groot maakte, roept werknemers terug naar kantoor

Nadat de regering Biden vorige week aankondigde dat miljoenen werknemers in 23 verschillende ministeries zich terug fysiek op kantoor moeten melden, volgt Zoom, de ‘koning van de videoconferenties’ hetzelfde voorbeeld.

Waarom is dit belangrijk?

Jaren nadat een pandemie mensen verplichtte van thuis uit te werken, lijkt werken vanop afstand zijn beste tijd achter zich te hebben. Leidinggevenden keren zich tegen telewerken, maar werknemers houden vast aan hun recht om flexibiliteit te eisen. Bedrijven die toelaten een of meer dagen per week van op afstand te werken, hebben een streepje voor bij het rekruteren van personeel. Volgens Stanford-econoom Nicholas Bloom zien werknemers flexibele werkregelingen als het equivalent van een salarisverhoging van ongeveer 8%.

In het nieuws. Zoom, het bedrijf dat tijdens de pandemie groot werd door werknemers toe te laten van thuis uit te werken, keert zich nu tegen diezelfde trend. Het eist dat zijn medewerkers terug naar kantoor komen.

80 kilometer afstand heet 'in de buurt'

Zoom in. Volgens Business Insider worden Zoom-medewerkers die in de nabijheid van een van de bedrijfskantoren werken, verplicht om minstens twee dagen per week fysiek op kantoor te verschijnen. Daarmee komt een einde komt aan het exc

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer