© VRT, Facebook

“Eikels!” Karl Vannieuwkerke verdedigt ‘Vive le Vélo’-winnares na verwijten op sociale media

Frieda Feyaerts (72), de vrouw die tijdens ‘Vive le Vélo’ de speciale fiets van Mathieu van der Poel in de wacht sleepte, is op sociale media het slachtoffer geworden van lelijke opmerkingen. Karl Vannieuwkerke verdedigt haar.

POM

Tijdens de Ronde van Frankrijk konden de kijkers van ‘Vive le Vélo’ sms’jes sturen om de speciale ‘Poulidor-fiets’ te winnen waarop Mathieu van der Poel de 9de etappe van de Tour de France afwerkte. Dat leverde niet alleen een smak geld op voor Kom op tegen Kanker, maar ook één heel gelukkige winnares: Frieda Feyaert.

Maar op sociale media lieten mensen zich heel laag uit over de winnares. “Als er volgende keer een rollator te winnen valt, doe ik mee” of “Allez, die fiets ziet geen straatsteen meer van dichtbij’, inclusief een emoticon van een wenend ventje.

© Facebook

LEES OOK. ‘Vive le vélo’ zamelt recordbedrag van meer dan 430.000 euro in voor Kom op tegen Kanker

Eikels

Die opmerkingen raakten ‘Vive le Vélo’-presentator Karl Vannieuwkerke zo dat hij in zijn meest recente wekelijkse brief in de Krant van West-Vlaanderen Frieda een hart onder de riem steekt. “Ik heb me ook geërgerd aan een deeltje van dat Vlaanderen. Misschien is het een verwaarloosbare fractie van de populatie, maar het moet me toch van het hart. Toen het social mediateam van ‘Vive le Vélo’ een foto van jou en je man met de fiets postte kwamen er heel veel felicitaties en hartverwarmende boodschappen onder te staan, maar waren er toch ook weer wat onverlaten die dachten te scoren met kwetsende opmerkingen… Eikels! Vergeef me het scheldwoord. Maar ik kom langzamerhand niet verder dan deze gedachte als ik dit soort schrijfsels te zien krijg…”

Details van de fiets.© Sporza

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER