Turnhoutse horeca mag opnieuw gekleurde parasols en stoelen gebruiken: "Verplichte zwart-wit is gedateerd"

In Turnhout hebben de horeca-uitbaters en de stad een nieuw terrasplan opgemaakt. Het rigide kleurenschema van witte parasols en zwarte luifels van 20 jaar geleden wordt losgelaten. "Een goede zaak voor de eigenheid van cafés en restaurants", zegt Paul Versteylen van Horeca Ondernemers Turnhout.

Wie een pint of een dampende pot mosselen bestelt buiten op de Turnhoutse Grote Markt doet dat nu nog onder een witte parasol en een zwarte luifel. "Die strakke rigide uniforme kleuren voor elke horecazaak komen nog uit het oude terrasplan van zo'n 20 jaar geleden. Dat was zo gedateerd dat we nieuwe afspraken hebben gemaakt met de stad", zegt cafébaas Paul Versteylen van Horeca Ondernemers Turnhout.

Meer kleur en eigenheid

In dat nieuwe terrasplan is opnieuw ruimte voor meer kleurrijke parasols, luifels en terrasmeubels. "Dat komt de eigenheid van elke horecazaak ten goede", zegt Versteylen. Ook op andere vlakken is het plan gemoderniseerd. "In de vorige versie waren plastic stoelen verboden want dat was sowieso goedkoop en weinig kwalitatief. Denk aan de witte stoelen. Maar tegenwoordig is er ook heel wat kwaliteit te vinden in verschillende materialen."

De stad en de horeca streven nog steeds een zekere samenhang na via een moodboard met kleurenschema's waar horeca-uitbaters inspiratie uit kunnen halen. "We willen ook nieuwe trends beter opvolgen door regelmatig ons sfeerbord aan te passen. Wie iets wil invoegen kan dat in een overleg ter sprake brengen", zegt bevoegd schepen Stijn Adriaensens (N-VA).  

Meest gelezen