17-jarig meisje zwaargewond na aanrijding op fiets

Langemark-Poelkapelle/Staden -

Bij het West-Vlaamse dorp Poelkapelle is dinsdagochtend een ernstig verkeersongeval gebeurd. Een 17-jarige fietsster werd aangereden door een auto. Ze verkeerde in levensgevaar, maar dat is geweken. Ze is wel zwaargewond.

Thijs Pattyn

Politiezone Arro Ieper kreeg dinsdag melding van het ongeval om 7.32 uur. Tussen Poelkapelle en het Stadense gehucht Vijfwegen reed een Renault Captur de Kattestraat in. Ter hoogte van het kruispunt met de fietsverbinding Vrijbosroute gebeurde een aanrijding met een fietsster. De auto belandde wat verderop naast de Kattestraat in een veld. (Lees verder onder de foto)

© ptb

De toestand van de fietsster, een 17-jarig meisje uit de naburige gemeente Staden, is ernstig.

“Het slachtoffer verkeerde even in levensgevaar”, bevestigt Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper. “Intussen is dat levensgevaar geweken. Het meisje is wel ernstig gewond”, aldus het parket.

Bestuurder in shock

De bestuurder, een 23-jarige man uit Komen-Waasten, verkeerde in shock en werd ook overgebracht naar het ziekenhuis.

Het parket van West-Vlaanderen stuurde een verkeersdeskundige naar de plaats van het ongeval om de precieze omstandigheden te onderzoeken. Tijdens die vaststellingen bleef de Kattestaat afgesloten voor het verkeer vanaf de Stadensteenweg in Poelkapelle. Tegen 13 uur was het zwaar beschadigde voertuig getakeld.

© Thijs Pattyn

© ptb

© ptb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen