Man (24) uit Mol opgepakt in Hongarije: verdachte was op de vlucht na foltering en gijzeling in drugsmilieu

Mol, Poppel -

De Hongaarse politie heeft vorige week de voortvluchtige Michael D. (24) uit Mol opgepakt in Boedapest. D. stond internationaal geseind na een gruwelijke gijzeling en foltering in het drugsmilieu. Het slachtoffer werd eind februari zwaar toegetakeld aangetroffen in Poppel (Ravels).

sare, jtp

Enkele arbeiders van de gemeente Ravels troffen op donderdag 23 februari een gewonde man aan op de AA-valleiroute in Poppel. De man was zwaar toegetakeld: in zijn voorhoofd was het woord ‘dief’ gekerfd, de man miste onder meer een vinger en hij had nog verschillende ernstige snij - en steekwonden.

Er werd een gerechtelijk onderzoek opgestart. Het slachtoffer, de 37-jarige Henri W. uit Nijmegen, bleek het slachtoffer van een ontvoering en foltering in het drugsmilieu. W. werd in Eindhoven in een busje geduwd als vergelding voor een ripdeal. Volgens De Telegraaf waren die drugs eigendom van de organisatie rond Bolle Jos, de meest gezochte drugshandelaar van de Lage Landen.

LEES OOK. Daders kerfden ‘dief’ in voorhoofd van man (37) die na ontvoering zwaar toegetakeld werd aangetroffen in Poppel

Uitgebreid netwerk

Kort na de feiten pakte de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen een eerste verdachte op, de 23-jarige Avery J. uit Lommel. Begin maart volgden nog twee arrestaties: een 20-jarige Nederlander uit Mol en de 23-jarige Donchamarro F. uit Hasselt. Die laatste werd gearresteerd op zijn werkplek in het Limburgse Bilzen.

De politie was ook vierde verdachte Michael D. (24) op het spoor en voerde bij hem thuis in Mol al een huiszoeking uit. De Rwandese man kon toen niet worden aangetroffen. De FGP vermoedde dat hij naar Hongarije was gevlucht omdat de man daar een uitgebreid netwerk had.

D. werd internationaal geseind en de politie achterhaalde enkele locaties waar de man zich mogelijk schuil hield. De Hongaarse politie voerde vrijdag verschillende huiszoekingen uit en kon de man daarbij oppakken. Binnenkort wordt beslist over zijn overlevering naar ons land.

Volgens onze informatie kwam de ontvoering en gijzeling tot een eind doordat de bestelwagen waar het slachtoffer in vervoerd werd in panne viel. Wat er anders met de man gebeurd zou zijn blijft de vraag, een van de gearresteerde verdachten zou wel verklaard hebben dat de opdracht was hem te vermoorden.

© Rendőrség

© Rendőrség

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen